بهگزارش میراث آریا، مریم بیدخام روز پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ در جشنواره شیرینیهای سنتی و باقلوای استان قزوین، اظهار کرد: بانوان قزوینی به یاد دارند که در سالهای نه چندان دور، نزدیک به عید نوروز عطر شیرینی در کوچه و خانهها میپیچید و بانوان شیرینیهای سنتی را از محصولات باغهای قزوین پخت میکردند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری ادامه داد: با گسترش پدیده آپارتماننشینی، متأسفانه این سنت مغفول واقع شده و خانوادهها بیشتر شیرینیهای خود را از طریق قنادیها تهیه میکنند، حال این که این سنت کهن بایستی با فرهنگسازی و تشویق بانوان، دوباره احیا شود.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری هدف از برگزاری این جشنواره را افزایش سطح توانمندی بانوان قزوینی دانست و بیان کرد: این جشنواره همچنین برای شناساندن و معرفی هرچه بهتر بانوان توانمند شیرینیپز برگزار شده که علاوه بر این، برپایی چنین جشنوارههایی باعث تقویت افزایش نشاط اجتماعی نیز میشود.
او خاطرنشان کرد: در کنار این جشنواره، کارگاه آموزشی پخت شیرینی و باقلوای قزوین برای کودکان نیز برگزار میشود و با استفاده از به کارگیری بانوان ماهر در سطح ملی، آموزش شیرینی را در دو نوبت صبح و بعدازظهر برای علاقهمندان به هنر پخت شیرینی برگزار میشود.
بیدخام در پایان گفت: علاوه بر این، با ارائه تسهیلات به بانوانی که مشاغل خانگی از جمله هنر شیرینی و کیکپزی دارند، قصد داریم به بازار کار شیرینیهای سنتی به خصوص باقلوای قزوین که ثبت ملی نیز شده اما آن طور که باید معرفی آن به درستی صورت نگرفته، کمک کوچکی کرده باشیم که البته انجام این کار به جذب گردشگر نیز کمک میکند.
جشنواره شیرینیهای سنتی و باقلوای قزوین با مشارکت و همکاری ارگانها و نهادهای مختلف فرهنگی و هنری به مدت دو روز در روزهای ۱۶ و ۱۷ اسفندماه در خانه تاریخی رئوفی (خانه صنایعدستی قزوین) برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما